dinsdag 31 mei 2016

West End, Roatan Honduras

Zaterdag 28 mei 2016 tot en met dinsdag 31 mei 2016

Positie West End: 16°17.756 N 86°35.790 W
De beschermhoes van onze bijboot, de dinghy-cover is na een jaar weer toe aan een opknapbeurt. De stootrand wordt vernieuwd en de doorgesleten plekken worden bijgelapt. Langzaam aan wordt het een mooi patchwork project.

We liften mee met het internet van een appartementencomplex op de kant, maar de zeer trage verbinding is alleen goed genoeg voor wat email en nieuws op te halen. Voor het bijwerken van het blog en internet moeten we naar het dorp op de kant.

We liggen voor dit mooie resort. Het ligt al 8 maanden leeg,
maar wordt nog wel dagelijks onderhouden en dag en nacht bewaakt.

Zo worden de huizen hier gebouwd. Tempex met bouwstaalmatten. Daarna afsmeren met specie en klaar.

Op de ankerplek bij Fantasy Island hebben we het Britse koppel Allan en Claire met hun boot “Moonstone” ontmoet en ook zij komen op zondag hier voor anker. We nodigen hun uit samen met de Duitse bemanning van de “La Paloma”, Ferdinant en Elke, voor een borrel op de Rafiki. La Paloma gaat de komende dagen al naar Guatemala en wij besluiten om samen met de “Moonstone” nog in deze omgeving rond te toeren.

We hebben gehoord dat de eigenaresse van een tweede hands boekenwinkel hier in West End Nederlands is en besluiten haar op te zoeken. Jaqueline Heitinga is een energieke sympathieke vrouw die hier 19 jaar geleden op Roatan is aangekomen. Zij was samen met een vriendin op rondreis door midden-Amerika. Jacqueline heeft tijdens haar verblijf toentertijd duikles genomen en is verliefd geworden op haar duikinstructeur en ze is sindsdien op het eiland gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten