vrijdag 27 mei 2016

Coxen Hole, Roatan Honduras

Vrijdag 27 mei 2016

Positie West End: 16°17.756 N 86°35.790 W
In Coxen Hole, een dorpje 10 km oostwaarts, komen cruiseboten aan. Wanneer er een cruiseboot op het eiland komt, dan is het al een drukte van belang met taxiboten en charterboten hier op het water bij de ankerplek. Op zo'n dag worden busladingen met voornamelijk dikke, bleke Amerikanen hier aan het strand uitgeladen om de uitstapjes te doen die ze aan boord van het cruiseschip geboekt hebben. Dit zijn onder andere: snorkelen (met zwemvest aan voor de veiligheid), meevaren op een overmaatse catamaran (om levend te verbranden in de felle zon), duiken (alleen voor diegene die in een wet-suit passen) of gewoon op een terrasje of een restaurant iets eten of drinken (alsof ze aan boord van de cruiseboot niets krijgen).

Van de cruiseboot op de catamaran.

Vandaag gaan we zelf met het openbaar vervoer naar Coxen Hole om onze cruising-permit, de vergunning om rond te mogen varen in de wateren van Honduras, te verlengen. Dit gaat bijzonder makkelijk en vriendelijk bij de havenmeester in Coxen Holen. Dit overmaats dorp heeft verder niet zo veel te bieden. Er zijn veel kleine winkeltjes en aardig wat verkopers van groenten en fruit, zodat we die hier mooi kunnen inkopen.

Inzameling van plastic wasmanden.

Met deze zware auto worden de plastic flessen en blikjes plat gemaakt.

Fietsenmaker. Werkzaamheden gebeuren deels op straat, deels op het troittoir en de rest in de werkplaats.

Laswerkzaamheden.

Limonade koop je hier in een plastic zakje met een rietje.

Ook weten we weer aan wat pinda's te komen om aan boord te branden. Rond de middag schuiven we aan in een plaatselijk tentje waar een heerlijke kippetje wordt gegrild. Speciaal op ons verzoek worden er nog een paar piepers gejast om dit gegrilde gevleugelde te vergezellen met “papas fritas”, frietjes in het Spaans.

1 opmerking: