zondag 29 mei 2016

Van Fantasy Island naar West End, Roatan Honduras

Zondag 22 mei 2016

Positie West End: 16°17.756 N 86°35.790 W
In de loop van de morgen gaan we ankerop voor een tocht van 15 nm naar het westelijke puntje van Roatan, West-End. De tocht is super bezeild en we kunnen weer de Parasailor zetten. We varen samen op met twee Amerikaanse boten, de “Kioni” en “Yolo”. We hebben geen detailkaarten van het riffen-gebied rond Roatan om de doodsimpele reden dat die er niet zijn. We hebben alleen wat getekende kaartjes van oude pilots en wat verslagen van andere zeilers die hier geankerd hebben. De Amerikanen hebben daarnaast wat informatie gekregen van boten op Fantasy Island en wij laten hun rustig voorgaan om de weg te verkennen....

De doorgang door het rif is zelfs gemarkeerd en het blijft tijdens de doorgang dieper dan 3,5 meter (de Rafiki is 2,04 meter diep) dus alles verloopt prima.
Er liggen voor het strand van West-End een aantal meerboeien waar we moeten aanmeren maar de helft is niet meer dan een ring aan een betonblok op de zandbodem. Er liggen nog een drietal andere boten, 2 Amerikanen en een Canadees, en zij wijzen ons erop dat we niet mogen ankeren. Dus zoeken we een verzonken meerboei op en we liggen rond de middag prachtig voor het strand van West-End. We lanceren onze bijboot en bezoeken 's middags het dorpje West End. Er is hier voor de toeristen veel te beleven. Een uitgestrekt strand met palmbomen, diverse duikcentra, leuke barretjes, restaurants, vakantie resorts, hotelletjes, vis-charters, maar.....nagenoeg geen toeristen. Een groot aantal zaken zijn dicht, te koop en te huur.


Het strand richting het dorpje West End.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten