zondag 29 mei 2016

West Bay, Roatan Honduras

Woensdag 25 mei 2016

Positie West End: 16°17.756 N 86°35.790 W
We liggen afgemeerd pal voor een verlaten resort, Luna Beach Resort. We kunnen hier perfekt de dinghy parkeren aan een prive steiger van dit resort. Dit resort is ook het begin van de wandeling van vandaag. We gaan naar West Bay, een baai iets verder naar het westen.

Bar, restaurant, winkel, zwembad en minimaal 10 apartementen van Luna Beach Resort.
Helaas al 8 maanden leeg en verlaten.

De ingang van Luna Beach Resort. Je moet daarna nog minimaal 1 kilometer lopen voordat je bij de apartementen en het hoofdgebouw van Luna Beach Resort bent.

Het resort is erg groot en van een van de onderhoudsmensen horen we dat het sinds 8 maanden gesloten is en te koop wordt aangeboden. Het hele complex is prachtig en de toegangsweg van het resort door de jungle is ongeveer 1 km lang en steil bergop. Wanneer we aankomen bij de doorgaande weg hebben we al behoorlijk wat hoogtemeters in de benen. Maar de tocht naar West-Bay gaat nog verder bergopwaarts. We lopen door een prachtige jungle-weg met regelmatig mooie vergezichten.

Vanuit het hoogste punt zien we de cruiseboot in Coxen Hole liggen.

Bijna een extra gast aan boord van de Rafiki, maar nee. Een boot is niets voor een huisdier.

Wanneer we in de buurt van het plaatsje West-Bay komen gaat de weg vervolgens steil bergafwaarts en komen we aan op een strand wat geheel volgebouwd is met resorts. We zien wel een paar toeristen maar gezien de faciliteiten moet het eigenlijk veel drukker zijn. Alles is luxe en modern en ook hier zijn de prijzen hoog en aleen maar in US$.




We lopen vervolgens over het strand terug naar de Rafiki. Een prachtige wandeltocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten