zaterdag 21 mei 2016

Parrot Tree Resort, Roatan Honduras

Zaterdag 14 mei 2016

Positie Roatan: 16°21.319 N 86°26.438 W
We zijn al vanaf de ankerplek een paar dagen geleden naar het westen gelopen dus vandaag gaan we maar eens de andere kant op. Marlene heeft dit stuk al een eindje verkend: zij is weer begonnen met joggen/rennen. Alleen al met dit initiatief legt ze druk op mij om ook maar weer eens iets sportiefs te gaan doen...

Het eerste deel van de wandeling is eigenlijk redelijk saai, alleen door de kleine heuvels hebben we enkele mooie vergezichten. We gaan na een paar kilometer rechtsaf richting een vakantie-resort. We gaan vandaag onderzoeken hoe de luxe toerist zijn vakantie hier doorbrengt.
Het resort is erg luxe en netjes bewaakt. We komen eerst bij een grote poort met een vriendelijke maar tot de tanden toe bewapende bewaker. Omdat wij blank zijn, mogen we zonder problemen doorlopen. Na een paar honderd meter komen we aan de kust en hier zien we een erg luxe hotel-complex met zwembaden en louncheplekken.Natuurlijk zwembad, welke in verbinding staat met de zee.

De prijzen bij de bar en restaurant zijn niet in de plaatselijke valuta, de Hondurese Lempira, maar in US dollar. Overal zien we bediening, onderhoudspersoneel en bewaking. Het is geen hoogseizoen, dus we zien meer personeel als gasten. De tegenstelling met ons bezoek gisteren aan French Harbour is opmerkelijk groot.


Mooi uitzicht vanaf de particuliere woningen die tot het park behoren.
Op de onderste foto zie je het natuurlijk zwembad.
Als we teruglopen naar de doorgaande weg zien we nog een helicopter platform van dit resort voor gasten die een autorit niet comfortabel genoeg vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten