donderdag 12 mei 2016

Het dorp op palen, Guanaja Honduras

Maandag 2 mei 2016 t/m zaterdag 7 mei 2016

Positie Guanaja: 16°27.236 N 85°52.150 W
De broodbakmachine waarmee we om de andere dag ons brooddeeg maken, geeft deze dagen de geest. De motor is doorgebrand en het apparaat is ruim 1 jaar oud, helaas. Marlene maakt vanaf nu het deeg met de hand. Ik ben benieuwd of ze de kwaliteit van de machine kan evenaren. 

's Avonds komen nog regelmatig onverlichte lancha's door de ankerplek gevlogen en daarom wordt ook de verlichting op de buitenboordmotor gemaakt. 

Op woensdag gaan we bij Sean, dit is het restaurant met de Nederlandse vlag, een hapje eten. De setting en de inrichting van dit restaurant is prachtig en ook het eten is heel lekker. Voor het eerst sinds lang tijd weer frietjes gegeten.


Gezellig restaurant, Mi Casa too, op de heuvel met een Nederlandse vlag.

Donderdag gaan we weer inkopen doen in Bonaca Town (de dag dat de verse producten op het eiland aankomen) en het is prettig dat op de eilanden van Honduras vanalles te koop is, zeker wat betreft de verse produkten.

De Limburgerse sporters op internationaal vlak zijn deze week erg succesvol. Tom Dumolin wint de proloog van de ronde van Italie. Deze start heel opmerkelijk in Nederland. Verder heeft de Limburgse F1 racer Max Verstappen deze week promotie gemaakt. Hij is gepromoveerd naar het top-team van Red Bull. Hopelijk zien we Max snel op het podium.

We maken nog een paar wandelingen aan de kust bij de ankerplek. De Zwitser Martin uit Schaffhausen vergezeld ons naar een wandeling tot het centrale dorp op het eiland, ongeveer 4 km vanaf de ankerplek. Een leuke afwisselende wandeling en we komen veel vriendelijke eilandbewoners tegen.

Hoe simpel kan het?

Vele kleine baaien en kreekjes waar ieder zijn boot heeft liggen.

Ankerbaai met riffen en eilanden.

En iemand verzamelt aangespoelde schoenen.

Het dorpje Bonaca Town, waar we ingeklaard hebben en waar we op donderdag onze boodschappen doen.


Het dorpje op palen, Pelican Ridge, ligt tegen het eiland Guanaja.

Dit duikhotel (wit) is constant het middelpunt van je uitzicht.

Na de wandeling drinken we nog een paar biertjes bij Klaus en Anette.

Het eiland Guanaja is erg mooi maar ook beperkt. Na een ruime week hebben we het gezien en wordt het tijd om verder te reizen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten