vrijdag 6 mei 2016

Blauwe route naar de top van de heuvel, Guanaja Honduras

Zaterdag 30 april 2016

Positie Guanaja: 16°27.236 N 85°52.150 W
Vandaag moet de bemanning van de Rafiki aan de bak. De wandelschoenen moeten uit het vet, want de heuvels aan de kant moeten bedwongen worden. Van Klaus hebben we gisteren een route gekregen van een wandeling door de heuvels op dit eiland. Er zijn op dit eiland van 18 km lang en 5 km breed en 10.000 inwoners geen auto's. Er lopen dus ook geen wegen over het eiland. Vervoer vindt plaats over water of te voet over de vele paadjes die over het eiland lopen.

Een kruising van doorgaande wegen.

Tijdens onze wandeltocht vele vogels gezien. Hier een specht.

En er wandelen ook nog enkele runderen over de paden.

De wandeling door de heuvels bij de ankerplek is erg mooi. De begroeiing van het eiland is overdadig en we zien vele kleurrijke vogels. Eenmaal in de toppen van het heuvellandschap hebben we prachtige vergezichten over het eiland en over de ankerbaai.

De derde zeilboot van rechts is de Rafiki.

Het dorp Bocana Town, gezien vanuit de top van de heuvel.

Op de heuveltoppen zijn alleen jonge bomen te zien. Alle bomen zijn hier in 1996 door Mitch geveld. Mitch is geen houthakker met ADHD en een grote motorzaag maar dit is de naam van de orkaan die hier 18 jaar geleden in een paar uur tijd het eiland helemaal verwoest heeft. 7 Eilandbewoners zijn toen omgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten