woensdag 18 mei 2016

Fantasy Island, Roatan Honduras

Dinsdag 10 mei 2016

Positie Roatan: 16°21.319 N 86°26.438 W
Fantasy Island is een eiland waarop een vakantie-resort gebouwd is. De waterkant van het eiland is bijna helemaal volgebouwd met steiger en deze “steiger-ring” is de marina van Fantasy Island en hier liggen veel zeilachten en motorboten afgemeerd. Er liggen maar 3 boten, inclusief de Rafiki, voor anker. Het eiland is met een brug verbonden met het “vaste-land” van het eiland Roatan.

We gaan 's morgens met de dinghy naar de kant en we ontmoeten hier de Amerikaan Steve die hier met zijn vrouw en zeilboot ligt en ook nog de functie van havenmeester vervuld. Bij de jachthaven is een overdekt terras wat voor een barretje door moet gaan en elke avond om 5 uur komen de bewoners van de marina hier een borrel pakken. Op deze dinsdag komt ook de wekelijkse groenteboer langs en 's middags is er het wekelijkse busje naar supermarkt. Wij kiezen ervoor om een wandeling naar het dorp “French Harbour” te maken en zo het eiland een beetje te verkennen.

In Cuba noemen ze het beest "Jutia". Hier heeft het een andere naam, capibari.
Er lopen er veel rond op het eiland.

Ook zitten er heel veel  leguanen op het eiland. Deze zat muisstil, terwijl we toch erg dicht bij hem waren.
Dit is een kleine uitvoering, maar bekijk de lengte van de staart eens.

Wie kan ons vertellen welke vrucht dit is?

De mensen op straat zijn allemaal erg vriendelijk, maar voor ieder bedrijf staat bewaking en bij de bank zelfs 3 personen. Allemaal uitgerust met een Riot gun. De eilanden van Honduras staan bekend als erg veilig, terwijl het vaste land van Honduras bekend staat als gevaarlijk. Maar waarom dan zoveel bewaking???

Roatan is ook een relatief klein eiland, 40 km lang en maar 4 km breed. In tegenstelling tot Guanaja is hier wel asvalt en dus ook auto's. Er is maar een grote weg en die loopt aan de zuidkand van het eiland van oost naar west. Het is redelijk druk op de weg en ook veel taxi's die iedere keer als ze ons naderen toeteren. Ze kunnen niet begrijpen dat blanke mensen lopend van A naar B gaan...

5 opmerkingen: