dinsdag 3 mei 2016

Boerenmarkt in Camana Bay, Kaaiman Eilanden

Woensdag 20 april 2016

Positie George Town: 19°18.207 N 81°23.203 W
Er is in een nieuw winkelcentrum, Camana Bay, wekelijks een boerenmarkt waar de plaatselijke boeren lokaal gekweekte groenten en fruit aanbieden. Het is een mooie wandeling vanaf de ankerplek in GeorgeTown en we kijken nog altijd de ogen uit naar de overdadige luxe waarin Kaaiman ondergedompeld is. 

Het winkelcentrum Camana Bay is dan ook weer zeer modern. De winkels zijn overwegend exclusief met o.a. een merkwinkel van Hugo Boss, een grote juwelier, een Apple Store en een mega bioscoop. Er is ook een 4 verdiepingen tellende uitzichtstoren die in de bebouwing geintegreerd is. Zelfs voor deze toren is er een aparte lift(!). De trapgang van deze toren is versierd met een mooi en overdadig groot mozaiek en eenmaal boven is er een uitzicht over Grand Cayman en we verbazen ons weer hoe vol dit eilandje gebouwd is.
De route naar Camana Bay met mooie verlichting.

4 groentestalletjes, souvenierswinkels en natuurproducten zoals jams en gelei.

Stoelen, die 's avonds licht geven.

De jachthaven van Camana Bay.
 
Mozaiek, hier een afbeelding van een rog.
 
De boerenmarkt is erg beperkt. Er zijn maar een viertal kraampjes waar plaatselijke teelt verkocht wordt en de prijzen zijn ook hier, hoe kan het ook anders, absurt hoog. Een Jamaicaans vrouwtje verkoopt potjes met een zelfgemaakte pittige, kruidige pasta van Scotch Bonnet-pepertjes die veel lijkt op de Indonesische sambal. Het ruikt heerlijk en ik vraag naar de prijs: een jampotje kost $25,- Cayman Dollar, ongeveer 27 Euro.....

De wandeling naar dit winkelcentrum is zeker de moeite waard. De boerenmarkt was voor ons echter niet de moeite waard.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten