woensdag 1 juni 2016

Flower Bay, Roatan Honduras

Woensdag 1 juni 2016

Positie West End: 16°17.756 N 86°35.790 W
's Morgens vertrekken we voor een wandeling van West End via Flower Bay en West Bay weer naar West End. Deze route is beschreven in de Lonely Planet en moet erg mooi zijn. Samen met Allan en Claire lopen we over de verharde weg, over de heuvel, naar Flower Bay aan de zuidkust van het eiland Roatan. Daarna verandert de verharde weg in een zandweg en we lopen ons vast in de blubber. We kunnen niet verder en keren en proberen een andere route. Een route die niet meer overeenkomt met de route in de Lonely Planet.

Waarom willen wij ons huis toch waterpas hebben??

En waarom moet in Nederland een huis zo groot zijn??

We moeten over de heuvelrug om bij de badplaats West Bay uit te komen. We volgen een klein wandelpad wat steil naar boven loopt. Door bananenplantages en jungle banen we ons een weg naar boven. We zijn blij als we weer auto's voorbij horen komen. Een teken dat we de bewoonde wereld weer in zicht hebben.

Een smal pad tussen de bananen door.

Pauze, even weer wat water drinken.

Loud is het eerste boven en helpt de rest bij de laatste meters, welke erg steil zijn.

Eenmaal in West Bay belonen we onszelf, voor de geleverde prestatie, op een hamburger en lopen vervolgens via het strand terug naar West End, waar de Rafiki braaf op ons ligt te wachten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten