dinsdag 28 juni 2016

Zuidkust, Utila Honduras

Woensdag 22 juni 2016 tot en met vrijdag 24 juni 2016

Positie Utila: 16°05.491 N 86°53.619 W
We maken nog een wandeling langs de zuidkust van Utila. De kust bestaat uit strandjes en rotspartijen. Deze laatste ontstaan door de erosie van fossiel koraal door de zee en deze formaties zien we bij nagenoeg alle eilanden van de Carieb.

Beschilderd drijfhout.

De rotsactige ondergrond lijkt op "Hell". Een plek op Kaaiman, waar ze er een toeristische attractie van gemaakt hebben.


Er zijn een aan mooie villa's aan deze kant van het eiland te bewonderen. Het valt ons op dat hier ook een heleboel ontroerend goed te koop aangeboden wordt.

Loud zit in de tuin, van één van de woningen die te koop staan, op een heerlijke schommelstoel van Utila. Je ziet ze hier zowel in model schommelstoel als vaste stoel. 
 
Utila is een relaxed eiland en qua inkopen is hier genoeg te krijgen. Een ruime sortering groentes, prima kwaliteit vlees en natuurlijk fruit in overvloed en dat alles voor een goede prijs.

Veel kleine winkels met groenten en fruit.


En zo wordt hier de elektriciteit aangesloten.

We volgen ook het nieuws via internet. Helaas is onze actieve internet-antenne, de “bullet”, overleden en moeten we voor internet naar de kant. Het belangrijkste nieuws deze week is natuurlijk de Brexit en onze Britse buurman Allan is hierdoor behoorlijk aangedaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten