donderdag 30 juni 2016

Petjes, Utila Honduras

Zondag 26 juni 2016 tot en met donderdag 30 juni 2016

Positie Utila: 16°05.491 N 86°53.619 W
Wij noemen ze “Petjes”, maar in Jamaica worden ze “Patties” genoemd. Dit zijn halvemaan-vormige gebakjes met als vulling kip, rundvlees of groenten. Ik vind deze “Patties” een super lekkere snack en in Jamaica zijn de Patties zo populair dat in elk dorp wel een “Pattie-shop” te vinden is.

Ze liggen dan achter glas, met een gloeilamp om de petjes warm te houden.

Nadat we in januari afscheid namen van Jamaica nam ik ook al afscheid van deze snack, maar wat blijkt, ze maken ze hier ook! Ze heten hier dan wel “Pastelitas”, wij noemen ze gewoon weer “Petjes”, en ze zijn hier in Honduras ook weer erg lekker en overal verkrijgbaar. In elk dorp of stad worden ze door veel “thuisbakkers” aangeboden en de Hondurees eet deze snack op elk moment van de dag en avond.

We hebben al melding gemaakt met de chaos hier op de weggetjes rond de baai. Maar het valt ons steeds weer op hoe bizar en onverantwoordelijk de mensen hier met kinderen op de scooter, motor of quad zich verplaatsen. We denken dat de dokterspost hier op het eiland heel druk is met deze idiote praktijken.

Met het hele gezin op de motor.


Of het hele gezin op de quad.

Een lat, een paraplu en een baby. Geen probleem.

2 kleine kinderen en een drankje, en natuurlijk ook nog rijden, is ook geen probleem.


En een baby, die nog niet zelfstandig kan zitten, in de golfkar. Gaat prima. We hebben zelfs baby's gezien voor op de motor,  maar helaas hadden we toen geen fototoestel bij ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten