woensdag 28 maart 2012

Paramaribo (Suriname)

Woensdag 28 maart 2012: 

Positie Domburg: 05°42.17' N 55°04.84 W
Vandaag zijn we met het openbaar vervoer naar Paramaribo gegaan om de boot in te klaren en een toeristenkaart te halen. Het centrum van Paramaribo is knus en je kunt er alles kopen wat normaal gesproken ook in Nederland ter koop is. Ook valt het op dat Suriname erg goedkoop is. Frans Guyana is ongeveer 25 % duurder dan Nederland, Suriname is veel goedkoper. In het bijzonder eten en drinken is ongeveer de helft ten opzichte van Nederland. Het openbaar vervoer vindt plaats met busjes, waarin 30 personen een plaats kunnen innemen. Op de bus staat welke route hij gaat. Bijvoorbeeld de bus van Domburg naar Paramaribo en terug heet PDP en dit betekent Paramaribo-Domburg-Paranam. De bus vertrekt zodra deze vol is, dus geen tijdschema’s. Wanneer er weinig aanloop is, moet je soms lang wachten.

Openbaar vervoer Suriname

Bij het inklaren zijn de mensen wederom behulpzaam en vriendelijk. We moeten eerst naar de vreemdelingenpolitie (ongeveer 5 km buiten het centrum) daarna naar consulaire zaken (in het centrum) en vervolgens weer terug naar de vreemdelingenpolitie voor het nodige formulieren- en stempelwerk. Het valt op dat er veel ambtenaren zijn en dat Suriname erg bureaucratisch is. 

Het is droger als Frans Guyana en daardoor is het klimaat op dit moment prettig. We hebben ook nagenoeg geen last van muggen. Het rivierwater is zoet en je kunt er prima in zwemmen, al is het wel troebel door meegevoerd zand.
Tegen het einde van de middag komen we met de “PDP-bus” terug in Domburg en sluiten we aan bij het “happy hour” van de zeilers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten