Positie 17.00 uur UTC (18:00 uur Nederlandse tijd): 08°34.240' N 44°01.833 W
1228 nm afgelegd, nog 542 nm te gaan
Vannacht hebben we voor het eerst deze reis brood gebakken. Het is een beetje werk maar wel lekker. De verse etenswaar is bijna op. We eten nu meer en meer uit blik en vanuit ingemaakte potten. Behalve..als we verse vis vangen natuurlijk. Gisteren geen beet gehad en vanmiddag heeft "iets groots" het stalen onderlijntje (+100kg sterk) van Marlène's visgerei doorgeknabbeld.
Vanmorgen om 08:00 uur kregen we een mooi welkom in dit gedeelte van de Atlantische Oceaan door een 20-tal dolfijnen. Deze waren van het merk "Grote Tuimelaar", de "Delfin Mular". Ze zwommen mooi een uurtje met ons mee maar voor "groot tuimelen" was het blijkbaar nog te vroeg, geen kunstjes vandaag.
De temperatuur stijgt al van" warm" naar "heel warm" overdag.
Voor de bloglezers die te lui zijn en nog niet eens de moeite nemen om op te zoeken waar Frans Guyana eigenlijk ligt, volgt hier een kleine info:
- Frans Guyana is een Franse kolonie met heuse Euro's. We hoeven ons paspoort niet mee te nemen, het rijbewijs is voldoende.
- Buurlanden: Brazilië (zuid) en Suriname (noord).
- Antoine kan zich hier verstaanbaar maken.
- Fransen gaan hier veel op vakantie. Het land is redelijk welvarend.
- Frans Guyana is mogelijk bij de bloglezers bekend van de lanceerplek van de Europese raket, de Ariane van de ESA. Hier zullen we waarschijnlijk een kijkje gaan nemen.
- Het typische eten in dit land in zuid Amerika: croissants, pain de stok, foie gras, camembert, tournedos.
Freitag 9. Maerz 2012:
Position 17.00 Uhr UTC(18:00 Uhr deutsche Zeit): 08°34.240' N 44°01.833 W
1228 nm zurueckgelegt, noch 542 nm zu machen
Heute morgen war es dann soweit. Wir wurden von Delphinen besucht. Eine grosse Schule mit mehr als 20 Tieren. Wie immer spielten sie am Bug des Schiffe und es war schoen sie dabei zu beobachten. Wir steuern noch immer mit Hand und das neue Ziel ist jetzt French Guiana manuell anzusteuern. Marlene hat uns heute morgen mit Frisch gebackenem Brot ueberascht, sehr lecker. Im laufe des morgen hat sich auch mal wieder was an der Angelleine getan. Leider haben wirs erst bemerkt als das Stahlvorfach (100kg Tragkraft) durchgebissen war. War wohl was groesseres. Die verbleibenden Tage werden immer weniger und wir freuen uns auf die Ankunft. Um die Geschwindigkeit zu halten haben wir gerade eben wieder den Parasailor aufgespannt. So segeln wir mit 7 Knoten dahin. Wenn wir unser Durschnittsspeed von 6,2 halten koennen sind wir Dienstag morgen in Cayenne. Die Stimmung an Board ist weiterhin gut und wir geniessen den letzten Freitag an Board der Rafiki zum Gesang von Loud ;)…
Liebe Gruesse Sebastian
Vendredi 9 Mars 2012:
Position 17.00 h UTC(18:00 heure francaise): 08°34.240' N 44°01.833 O
1228 nm parcourus, 542 nm restant
Ce matin, reveille par les dauphins : une petite vingtaine nous on accompagner quelques dizaines de minutes ! Le rythme est pris alors ce qu'il reste a faire c'est barrer, lire et profiter du grand soleil ! Mais attention par ces latitudes la crème solaire est obligatoire !
On devrait jeter une bouteille a la mer dans la journée ! Il fait tres beau et les vents sont toujours parfait pour nous. On se rapproche de la guyanne francaise !
Tout va bien, a bientot.
Antoine
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten