zaterdag 24 maart 2012

Kourou – Ile d’Salut

Zaterdag 24 maart 2012: 

Positie Ile d’ Salut: 05°17.12' N 52°35.34 W
Vandaag zijn we weer terug op Ile Royal van Iles d’Salut. Dit eiland is bekend omdat er 100 jaar geleden een gevangenis op gevestigd was. Hiervan staan nog ruines en een gedeelte van het complex is gerestaureerd en dient nu als vakantieverblijf en horeca.

Gevangenis Ile de Royal

Een mooi eiland, een beetje kitsch maar hierdoor is het wel door veel paadjes en grasperkjes makkelijk begaanbaar.

Ile de Royal

Er huizen veel aapjes op dit klein eiland van maximaal 1 km bij 1 km.
De Duitsers zijn weg en het eiland is nu een zee van rust. Gewapend met een banaan gaan we een groep aapjes zoeken. We vinden een drietal koddige doodshoofdaapjes die erg geïnteresseerd zijn in de banaan. Ze zijn mensen gewend want de brutaalste van de drie springt enthousiast op Loud. Ze bijten niet en zijn zelfs erg lief en aardig. Na de banaan wordt voor deze drie sympathieke dieren nog een kokosnoot gekraakt en met een volle maag keren deze diertjes weer terug in de jungle.


Doodshoofdaapjes


Even verder komt na een beetje roepen een groep van een 10-tal Kapucijnaapjes uit de jungle nieuwsgierig kijken. Ook voor hen wordt een kokosnoot gekraakt (hiervoor hebben we een hamer en beitel meegenomen) en zij worden door ons met kokos verwend. Deze groep is veel schuwer dan de drie eerder aapjes van het ander merk. Tussendoor pikken ook de overmaatse marmotten stiekem wat kokosvlees mee. Een mooie belevenis op dit mooie tropische eiland.


We kunnen lekker zwemmen en volledig uitgerust met een super vakantiegevoel zullen we morgen naar Suriname, het Nederland in de tropen, vertrekken.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Loud en Marlene, genieten van jullie verhalen en foto's. Klinkt allemaal geweldig. Hier in Dakar is niet de lucht alleen helder maar zelfs ook het water.Veel plezier, groet, Erik en Ernie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Erik en Ernie,

    Ik had jullie verhaal al gelezen en begrepen dat jullie weer in Dakar waren. Ook las ik dat jullie pas in het najaar de Atlantische oversteek maken. Gaan jullie dan rechtstreeks naar de Carieb of nog eerst naar Brazilië en Suriname?

    Groetjes en een goede reis,

    Loud en Marlène

    BeantwoordenVerwijderen