maandag 26 maart 2012

Ile d’Salut – Domburg (Suriname), dag 2

Maandag 26 maart 2012: 

Positie Domburg: 05°42.17' N 55°04.84 W
De avond en nacht verlopen rustig en in de morgen ontwaren we een paar kleine vissersbootjes ongeveer 20 NM voor de kust. We varen om 9:00 uur de Suriname rivier op die keurig betond is. De aanwezige vissers op het water zwaaien vriendelijk en de kust met huizen maakt een keurige indruk. In Paramaribo ligt een groot scheepswrak in het vaarwater. Het blijkt dat dit een Duits stoomschip is, genaamd Goslar, dat tijdens de 2de Wereldoorlog door de Duitsers tot zinken is gebracht. Dit om te voorkomen dat het in handen van de gealliëerden zou komen. Pogingen om het te bergen zijn mislukt.

Gezonken stoomschip, Goslar

De brug over de Surinamerivier is indrukwekkend door zijn hoogte: 52 meter.

Brug Paramaribo, 52 meter hoog

Om 16:00 uur maandagmiddag gaan we voor anker bij het plaatsje Domburg. Nu heb ik al iets geschreven over cultplaatsen, zoals Lamin Lodge in Gambia. Hier in Domburg is ook zo’n cultplek, namelijk het café van Rita. Nadat we aan wal komen, vragen we naar het legendarische café van deze mevrouw en het blijkt dat ze haar vergunning hebben ingetrokken… Rita’s eetcafé is gesloten.
Op het marktplein van dit knusse dorpje zitten de zeilers elke avond rond 17:00 uur samen te borrelen. Wij schuiven graag aan en na een aantal maanden kunnen we eindelijk weer eens Nederlands praten met andere mensen. Het was heel gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten