vrijdag 31 januari 2014

Discovery Bay, bauxiet

Vrijdag 31 januari 2014

Positie Discovery Bay: 18°27.858' N 77°24.092 W
We maken een wandeling door de baai naar datgene waar Discovery Bay nu voor bekend staat, namelijk een laadplaats voor bauxiet. Dit aluminiumerts is een belangrijke inkomstenbron van Jamaica en er is hier, naast een haven voor vrachtschepen te laden, ook een grote bulkopslag. Grote vrachtauto’s rijden af en aan om het bauxiet aan te voeren.
Hier wordt de bauxiet gedroogd.

Delen van een oud afweergeschut. Op de achtergrond laden ze een schip met bauxiet.

Ook hier gelden de regels mbt veiligheid.

Bauxiet gaat over deze overdekte transportband naar het schip.

Enorme opslagsilo met bauxiet.
  
Even verder is een openluchtmuseum van datgene waar Discovery Bay zijn naam aan te danken heeft. Columbus is tijdens zijn tweede reis naar Amerika hier het eerste aan wal gekomen. Het museum heeft zijn beste tijd (nooit) gehad en is de wandeling niet waard.
 
 

Resort Portside ligt al 10 jaar leeg. Wat zonde van zo'n mooi resort. We kregen van de tuinman een rondleiding in het resort met een prachtig strand en zee, 2 zwembaden, enkele restaurants en bar en vele appartementen.

Bij de terugweg snacken we weer een pattie, een goede vinding van de Jamaicanen.

1 opmerking:

  1. Hi Loud and Marlene, We are back home in Scotland and enjoy reading your blog. We are busy saving up to go sailing again. We hope you are both well and still enjoying the sailing. Best wishes from Chris and Steve off SY Chewsy

    BeantwoordenVerwijderen