maandag 13 januari 2014

Ile a Vache – Jamaica, dag 2

Maandag 13 januari 2014

Positie Port Antonio: 18°10.846' N 76°27.249 W
In de morgen valt de wind weer weg en gaat de motor weer aan. Tijdens het motoren krijgen we in de loop van de middag beet. Bij het binnenhalen zien we al dat we een onbekende vis aan de lijn hebben. Als de vangst aan boord ligt, weten we nog niet wat we gevangen hebben. Ook in de boeken die we hebben, staat deze vis niet in vermeld. Na wat vergelijken denken we dat we een Snapper gevangen hebben. Deze kennen we alleen in de kleur rood en deze vis is grijs/zwart.

Het is een flink visje, ongeveer 1,5 – 2 kg en Marlène maakt hem op het achterdek schoon. 

 
 
De zee tussen Haïti en Jamaica is erg hobbelig. De golven komen vanuit het noorden van Haïti en vanaf het zuiden van Haïti. Deze golven “botsen” in het dit stuk Caribische zee op elkaar en deze zogenaamde kruiszeeën zorgen voor een heel onregelmatig en oncomfortabel gehotseklots. We zitten bijna de hele overtocht weer in de Jimmie van de kermis.

De motor gaat weliswaar nog even uit als de wind weer een beetje aantrekt maar het grootste deel van de tocht moeten we helaas op de motor vertrouwen. Om 10:00 uur in de avond gaan we voor anker in Port Antonio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten