zondag 19 januari 2014

Port Antonio, regen

Zondag 19 januari 2014

Positie Port Antonio: 18°10.932' N 76°27.300 W
’s Morgens om 6:00 uur gaat de wekker en het weer is nog altijd verschrikkelijk slecht. Het heeft nagenoeg de hele nacht geregend en het is windstil. De Sark gaat er vanuit dat de wind buitengaats wel aantrekt en dat de regen alleen boven het land hangt (dit ivm gebergte op het land). Wij zijn echter minder optimistisch en willen voorkomen dat we de tocht naar Ocho Rios door de regen en op de motor moeten afleggen. Ze voorspellen voor maandag weer wat meer wind. Daarbij komt dat Marlène verkouden is en geen zin heeft om vijf keer op een dag nat te worden. Dus gaat de Sark alvast Ocho Rios verkennen en gaat de bemanning van de Rafiki nog even naar bed.

Het blijft de hele dag regenen in de baai en we klussen wat aan boord van onze Rafiki. De baai is in de middag bruin gekleurd van de modder die uit de bergen gespoeld is en ook ligt de baai bezaaid met bladeren, takken en zelfs boomstammen.

Ferryterminal die al jaren niet meer in gebruik is. Deze foto is 17 januari 2014 genomen.

Na een dag regen ziet de ferryterminal er zo uit. Bruin water op de voorgrond.

Op facebook krijgen we het bericht dat een Engelse zeiler, die voor anker in St. Lucia lag, tijdens een roofoverval aan boord doodgeschoten is. St Lucia hebben wij in december 2012 bezocht. In St. Lucia komt jaarlijks in december de ARC aan, een groep boten (ongeveer 250) die georganiseerd de oversteek maken van Las Palmas naar St. Lucia. Wij zijn benieuwd wat de ARC met deze informatie gaat doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten