donderdag 30 januari 2014

Ocho Rios - Discovery Bay

Donderdag 30 januari 2014

Positie Discovery Bay: 18°27.858' N 77°24.092 W
In de jachthaven van Ocho Rios kunnen we perfect met de dinghy aan land. In deze haven liggen twee sportvisboten gezonken aan de steiger. Eentje is tijdens de laatste orkaan, 3 jaar geleden, gezonken en de andere is eigendom van een Amerikaan en die is vorig jaar gezonken. Deze info kregen we van de havenmeester toen we met hem een praatje maakten. Toen we vervolgens vroegen waarom deze boten nog niet geborgen waren, keek hij ons verwonderd aan en zei dat de eigenaren nog gewoon havengeld betaalden en dat er dus geen reden was om actie te ondernemen. Toen we vervolgens zeiden dat dit een slecht beeld van de haven geeft en daardoor onaantrekkelijk voor toeristen en bezoekers keek hij weer verwonderd en wist blijkbaar niet wat we bedoelden…



Onze weerinformatie halen we via internet van zogenaamde grib-files. Deze geven voor vandaag aan dat er weinig tot geen wind verwacht wordt en dus plannen we om morgen naar Discovery Bay te zeilen. Maar in tegenstelling tot deze voorspelling begint het tegen 10:00 uur te waaien en we besluiten om van deze wind te profiteren en we gaan ankerop om de 20 NM verder naar het westen te zeilen.Een prachtige zonnige zeildag waarbij we “lui” zeilen met alleen de genua. Helaas geen vis maar een mooie relaxte tocht.
Aan het einde van de middag gaan we voor anker naast de inmiddels vertrouwde Sark. De Sark is hier twee dagen eerder al voor anker gegaan.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten