maandag 6 januari 2014

Baie a Feret, reparatie generator kerk

Maandag 6 januari 2014

Positie Baie a Feret: 18°06.294' N 73°41.691 W
In de vroege morgen ankert de Betty Boop in de baai. We liggen inmiddels met 5 Nederlandse schepen in de baai.

Direct na het ontbijt vertrekt Loud naar het dorp om de kleine generator van de kerk na te kijken. De generator heeft de geest gegeven. Er blijkt totaal geen gereedschap en geen licht te zijn, dus Loud neemt de generator mee aan boord om hem hier te repareren. Marlène gaat met Elsa naar de markt in het dorp met een zak dameskleding, een zak damesschoenen (met redelijke hakken) en de make-up die we gekregen hebben in de ankerbaai in Curaçao. Ze verdelen de kleding vervolgens zo goed als mogelijk onder de mensen in deze lieve gemeenschap. Veel kleding hebben we al eerder afgegeven aan de boatboys, tijdens de wandelingen en gewoon aan mensen die erg vriendelijk waren en waarvan wij dachten dat ze het echt nodig hebben. In de voorpunt krijgen we gelukkig weer steeds meer plaats. 

’s Middags komt Vilna nog even wat plaatselijke lekkernijen brengen. Alles komt uit haar eigen tuin. Van de cashewnoten heeft ze een koekje gemaakt (erg zoet, maar lekker), zelfgemaakte zachte kaas, 2 broodjes en een zuurzak (fruit). De bedoeling is dat we de kaas mengen met suiker en dit op een broodje eten. Eerder kwam ze al op bezoek met een paar grote mango’s.

Vilna en Dodo met hun geleende kano. Ze heeft de kleren, die ze van ons ontvangen heeft, al aan.
Het hoedje is eigenlijk bedoeld voor haar kleine dochter, maar zij loopt er de hele dag mee rond.
Ze is zo ontzettend blij met haar nieuwe kleren.
 
Kaas (links in het bakje), een cashewnotenkoekje, 2 mango's, een zuurzak en 2 broodjes. De kaas en de broodjes heeft Vilna zelf gemaakt. De rest komt uit haar tuin.
 
Alles wat ze hier eten komt uit de natuur.

Reinhilde komt nog vragen of wij nog wat kleding over hebben. Er is gisteren op een klein eiland, vlakbij Ile a Vache, brand geweest. Alle woningen op het eiland zijn volledig verwoest. Deze mensen hebben dus helemaal niets meer. Iemand van het rode kruis komt morgen wat spullen ophalen voor deze mensen. We hebben al zo veel mensen op dit eiland blij gemaakt met de spullen die we ontvangen hebben in Curaçao. Allemaal bedankt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten