maandag 27 januari 2014

Ocho Rios, Blue Hole

Maandag 27 januari 2014

Positie Ocho Rios: 18°24.628' N 77°06.426 W
In tegenstelling tot Grenada en Dominica heeft Jamaica geen gemarkeerde wandelroutes in het regenwoud. Er is blijkbaar weinig vraag naar. We kunnen ons voorstellen dat de cruisebootmensen niet genoeg tijd hebben voor een mooie hike, maar er zijn nog altijd voldoende mensen hier in de hotels. Heel jammer dus. Je kunt wel met een busje naar een botanische tuin en daar rondwandelen, maar dat vinden wij toch een beetje te braaf. Een van de attracties die niet of nauwelijks aangeboden wordt door de taxi´s is de “Blue Hole”, een cascade van watervallen midden in de jungle, ongeveer 10 km vanaf onze ankerplek. Volgens internet is dit de topattractie hier in de buurt. Aangezien er niets bewegwijzerd is, kun je deze plek alleen bereiken met een gids die dan de hele dag bij je blijft. Wij houden van wat vrijheid en privacy en vinden het niet leuk om de hele tijd “bemoederd” te worden door een gids. 

Op internet zoeken we de avond van te voren de GPS-positie van de Blue Hole op en kijken op Google Earth of we de positie exact kunnen peilen. Deze positie zetten we in onze hand-GPS en we laten ons vandaag door een plaatselijke taxi naar een makkelijk te vinden plek, dichtbij de Blue Hole brengen. Dit is in dit geval de golfbaan van Ocho Rios. Vervolgens wandelen we met de GPS als richtingaanwijzer naar onze plaats van bestemming toe. Ook deze mini-speurtocht is altijd, en ook vandaag, verassend en leuk.

Huisnummer.

Deze man wilde wel voor ons poseren. Marlene kreeg nog een appel van hem. Daarna had hij ruzie met zijn vrouw.


Mooie bloemen onderweg.


Onderweg komen we een varkensstal tegen. Dit zie je niet vaak in de Carieb.

We komen rond de middag aan bij de onderste watervallen van de Blue Hole. Hier is niemand en het is een heel mooi plaatje.



Houten drukleiding voor de waterkrachtcentrale lekt aan alle kanten.



De eerste watervallen. Hier waren we helemaal alleen. Mooie planten rondom het water.

Als we wat hoger langs de rivier lopen komen we bij een grotere waterval waar ook bij gezwommen wordt. Hier is het uitstappunt van de busjes en we zien wat toeristen die met de chauffeur als gids naar de waterval geleid worden. Ook deze waterval is mooi maar helaas niet meer ongerept en het is hier al redelijk toeristisch. Loud maakt nog een frisse duik in het mooie blauwe water onder de waterval.





Picknicken bij de waterval.

De natuur is op dit eiland echt bijzonder mooi en het is echt jammer dat er geen bewegwijzerde paden zijn zoals op Grenada of Dominica.
Als we teruggaan delen we een taxi met een Amerikaanse toerist die met haar dochter vanmorgen met de cruiseboot aangekomen is. Zij zijn bezig met een 5-daagse cruise: Miami-op zee-Jamaica-Kaaiman Eilanden-op zee-Miami. De cruise is 5 sterren en all-inclusieve en ze heeft hier 2 jaar voor gespaard.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten