dinsdag 28 januari 2014

Ocho Rios, Bob Marley

Dinsdag 28 januari 2014

Positie Ocho Rios: 18°24.628' N 77°06.426 W
Het is vandaag net als gisteren stralend weer. Er is een mooi windje uit het noordoosten en de Sark gaat vandaag ankerop naar de volgende baai, Discovery Bay. Wij blijven nog een dag of twee en dan gaan wij ook ankerop. Vandaag is het druk in de stad. Er zijn vandaag twee cruiseboten en dan wordt de stad overspoeld met een 5.000-tal toeristen die tussen 9:00 uur en 16:00 uur alles van Jamaica willen zien.
Een van de plekken die de toeristen trekt is Nine Miles, ongeveer 30 km vanaf onze ankerplek. Dit is de geboorteplaats en ook de begraafplaats van de beroemdste inwoner van Jamaica, Bob Marley. 

Marley is de muzikale vader van de reggaemuziek en is in 1945 in Nine Miles geboren. In zijn kinderjaren verhuisde hij naar Trenchtown, een sloppenwijk van Kingston. Hij brak internationaal door met de Wailers en zijn muziek is zelfs nu nog het belangrijkste exportproduct van Jamaica. Hij is ook de belangrijkste Rastafaria van Jamaica en wordt nu nog door de bevolking alhier aanbeden. Overal zie je afbeeldingen van hem. Op het hoogtepunt van zijn internationale roem is Bob Marley in 1981 op 36-jarige leeftijd overleden aan kanker en hij is in zijn geboorteplaats begraven. Sindsdien is Nine Miles een belangrijke bedevaartsplaats voor Reggae fans en Rastafariers. Zijn woonplaats en studio in Kingston is nu een museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten