woensdag 22 januari 2014

Ocho Rios, toeristenattracties erg duur

Woensdag 22 januari 2014

Positie Ocho Rios: 18°24.628' N 77°06.426 W
Het is erg regenachtig deze week in Jamaica en ook in de morgen regent het weer. ´s Middags maken we een wandeling langs de kust naar het westen.


Mooie en grote bomen langs de route.

Hier liggen een paar belangrijke attracties. We komen eerst bij Mistic Mountain. Je kunt hier met een stoeltjeslift naar boven. Bovenop de heuvel is er eerst een uitzichtpunt. Vervolgens is er een bobsleebaan die over een metalen rails loopt en vervolgens kun je nog abseilen. We vragen of we te voet naar het uitzichtpunt mogen klimmen maar dit is niet toegestaan. We informeren vervolgens naar de prijs waarop meteen gevraagd wordt van welke cruiseboot of hotel wij komen. Iedere toerist die hier komt, boekt deze attractie bij het hotel of op de cruiseboot. Toeristen zoals wij die op de bonnefooi komen, betalen voor 1 ritje 137 US dollar, ongeveer 105 euro per persoon.

Dit hebben we dus gemist....

Verbaasd over de hoge prijs voor deze attractie lopen we verder naar Dolphin Cove. In deze baai worden dolfijnen gehouden en je hebt de mogelijkheid om met de dolfijnen samen te zwemmen. Zo’n zwempartijtje met deze dieren kost 214,50 US dollar, 165 euro pp.

Deze prijzen gelden voor 15 minuten.
In Goudeloupe hadden wij dit dagelijks een half uur en nog wel gratis.

Veel, met name Amerikaanse, toeristen komen direct van de cruiseboot met een taxibusje aan en gaan vervolgens naar deze twee attracties waarvoor je voor twee personen in totaal bijna 700 dollar moet neertellen. Wij vinden dit te duur, zeker in een land waar het gemiddelde salaris 3 dollar per uur bedraagt. De toeristen drijven niet alleen de prijzen op van deze attracties maar ook van de horeca, supermarkten en taxi’s en daardoor zijn de meeste goederen in de winkels hier veel te duur voor de lokale inwoners.

Op de markt komt het geregeld voor dat voor normale groenten en fruit ons een belachelijke prijs in Amerikaanse dollars gevraagd wordt. Omdat wij blank zijn, worden wij geacht met Amerikaanse dollars rond te strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten