woensdag 29 januari 2014

Ocho Rios, Orange Hall en White river

Woensdag 29 januari 2014

Positie Ocho Rios: 18°24.628' N 77°06.426 W
We kunnen het natuurlijk jammer vinden dat op dit prachtige eiland geen wandelroutes zijn, maar wat doe je eraan? We zoeken zelf naar een mooie wandelroute en publiceren deze op onze site. Vandaag hebben we een wandeling van 3,5 uur gemaakt en die was heel erg mooi! Hier volgt de routebeschrijving:

-          Ga in Oche Rios naar de busterminal

-          Neem een busje/auto naar Moneague of Walkers Wood

-          Zeg tegen de chauffeur dat je uit wilt stappen in Hopewell bij de afslag naar Orange Hall en Friendship Farm.
 
 
-          Hier aangekomen loop je over een pittoresk weggetje totdat je aankomt op een splitsing.

-          Loop voor een mooi tochtje naar Friendship Farm (rechtsaf), aangekomen bij de farm keer je weer en loop je terug naar de splitsing.

-          Neem vervolgens de weg naar Orange Hall.

-          In Orange Hall volg je de richting White River. Bij de kerk maakt de weg een bocht naar links, direct erna is er een t-splitsing, waarbij je naar links gaat (dus niet rechtsaf naar beneden).

-          Loop door richting Cascade. Hier op de doorgaande weg zijn veel busjes die je voor 150 Jamaicaanse dollars weer terugbrengen naar Ocho Rios.

-          N.B.: bij Cascade is ook de Blue Hole, zie blog van maandag.
 





Zeer landelijke omgeving met runderen en deels bewerkt met gewassen.


White River.
 
Veel plezier, het is echt een schitterende wandeling over goede paden, zonder klimmen of klauteren. Je waant je in Engeland in de 19de eeuw in een tropische setting. Dit klopt eigenlijk ook nog, zij hebben dit landschap in de koloniale tijd zo gemaakt en ingericht. Je komt gedurende de trip een paar mensen tegen die op het land werkzaam zijn. Verder kom je ongeveer 10 huizen tegen. Een heerlijk rustig tochtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten