donderdag 9 januari 2014

Baie a Feret, markt en dynamo

Donderdag 9 januari 2014

Positie Baie a Feret: 18°06.294' N 73°41.691 W
Marlène gaat samen met Elsa naar de markt in Madame Bernard.

De weg er naar toe was wederom erg mooi.

Op de markt is het vandaag veel rustiger dan vorige week. De vorige keer was net voor nieuwjaar, een feestdag. Toen werden er ongeveer 10 koeien geslacht. Vandaag nog niet één. Bij binnenkomst van het dorp staat Vilna ons al op te wachten. Ze weet ons altijd weer te vinden. Zij gaat met ons onderhandelen. We zijn in een korte tijd klaar met onze boodschappen. Vilna heeft ervoor gezorgd dat we niet afgezet worden. Marlène en Elsa gaan weer met de vissersboot terug naar de ankerplek.

Sommige gaan met de motorboot...


Maar de meeste mensen gaan te voet naar de markt en komen met een vissersboot/zeilboot terug.

Loud knutselt opnieuw aan de dynamo. Deze laadt niet optimaal en vandaag wordt de interne laadregelaar op de dynamo gebypassed en wordt een externe 3-traps laadregelaar ingebouwd.

’s Middags zoeken we naar een recept voor zuurzak (fruit). Een smoothie van zuurzak moet erg lekker zijn, dus we gaan het gelijk proberen. Eerst het binnenste van de zuurzak in een zeef doen, vervolgens met een lepel het sap eruit drukken. Melk en suiker toevoegen, even met de mixer erdoor en je hebt een heerlijke smoothie.

Links een abrikoos, vooraan zuurzak, erachter een grapefruit en rechts mango.

Jaap verricht ondertussen een heel belangrijke taak. Hij weet van een visser 6 kreeften, oftewel Langoesten, op de kop te tikken voor maar $10,-. ’s Avonds worden deze gezellig op de Sark opgepeuzeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten