zaterdag 11 januari 2014

Baie a Feret, afscheid van een mooi eiland

Zaterdag 11 januari 2014

Positie Baie a Feret: 18°06.294' N 73°41.691 W
We maken de boot verder klaar voor de volgende tocht westwaarts naar het thuisland van beroemde atleten zoals Merlene Ottey en natuurlijk de reggae, Jamaica.

´s Middags gaan we nog even naar de kant voor een wandeling door het dorp. De generator voor de kerk werkt weer prima en Loud krijgt hiervoor zelfs een innige knuffel en de woorden “God will bles you” van de pastoor. We geven de laatste T-shirts aan een paar kinderen. Zij komen even later, als zij de kleding aan hun moeder gegeven hebben, terug met de vraag hoe onze boot heet. Zij willen morgen mango’s komen brengen. We bedanken vriendelijk en voegen hieraan toe dat we morgen in alle vroegte verder zeilen naar Jamaica.

Een kerk, die al een hele tijd niet meer in gebruik is.
 
In het midden de doorgaande weg in het dorp en links een afscheiding van een tuin.

De was hangt te drogen in de cactussen. Ook wordt deze vaak opgehangen aan een prikkeldraad.

Op het einde van de middag heb je mooi licht op het eiland.

Rafiki op de achtergrond.

Uitzonderlijk mooi en netjes huis.

Vissersboten in de baai.

Kano´s in de mangrove.

Als we teruglopen naar de dinghy passeren we het dorpscafé. Dit is een omheind plekje aan het water met een afdak, stereo (werkt op een accu) en wat lauwe drank in een diepvrieskist die al geruime tijd overleden is. Elsa en Jaap staan in de keuken van het dorpscafé (een houtvuurtje achter een scherm van enkele takken). We bestellen samen een groot bord met de plaatselijke gerechten. We krijgen gebakken vis (onbekend merk) met gebakken plantain en gebakken zoete aardappel, heel lekker. Het is zaterdagmiddag en er komen steeds meer dorpelingen de kroeg indruppelen.

Jaap laat ons de zelfgemaakte kruidenrum zien.

Na een paar drankjes gaan we terug naar de boot.
Al met al een mooi afscheid van een vriendelijk eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten