donderdag 31 mei 2012

Store Bay

Dinsdag 29 mei tot en met donderdag 31 mei 2012:

Positie Store Bay: 11°09.49' N 60°50.48 W
Dinsdag ’s avonds komen de buren op bezoek op de Rafiki. Dit zijn Atmo en Petra van de 42 voet catamaran “Elfrun”. Dit Duitse koppel woont in Australië. Ze hebben hun boot in de Middellandse zee gekocht om naar Australië te varen om daar weer met een megawinst te verkopen.

Aan boord van een zeiljacht wat zo’n grote tocht maakt, gaat alles een keer stuk. Door het continue gebruik, de voortdurende beweging van de boot, de zoute, vochtige lucht en de zon, slijt alles snel en gaat voortdurend stuk. Als iets gerepareerd moet worden, kunnen we hier niet even naar een winkel omdat deze winkels er stomweg niet zijn of we zijn onderweg op volle zee. We moeten meestal de spullen proberen te repareren met de zaken die we aan boord hebben. In de blog van de IImpuls werd een vergelijking gemaakt met de tv-serie MacGyver. Loud voelt zich vaak sterk verwant met deze actieheld uit de jaren 90 of misschien zelfs nog meer met B.A. Baracus uit het A-team. Doormiddel van inventief gebruik van huis-, tuin-, keuken en bootspullen in combinatie met zijn Zwitsers zakmes en zijn Leatherman multitool komen er allerlei oplossingen voor ogenschijnlijk uitzichtloze situaties. Enkele zaken die het begaven en weer gereanimeerd werden, zijn: CD-speler, naaimachine, lap-top, rolreef, windgenerator, gaffel, autopiloot, windex, diverse lampen/fittingen, koelkast, inverter, motor-alarm, waterafvoer, dompelpomp, watermaker, lier, diverse blokken, grootzeil, schoot van de bezaan, stuurwiel, windscoop, buitenboordmotoren, enz, enz,.
Er is altijd wat los, stuk of heeft onderhoud nodig en dit vraagt veel tijd en is datgene wat we in het blog aangeven als “klussen”.

Zoals vermeld hoeven we maar 50 meter te zwemmen en we zitten al boven gedeeltes van het koraalrif. Het water is kraakhelder en we snorkelen dus elke dag in dit privé aquarium van 27 oC.
De onderstaande vissen hebben we onder andere al gezien(en kunnen benoemen) tijdens het snorkelen rondom de Rafiki tussen het koraal. De bijbehorende foto’s hebben we op het internet gevonden:

Vijlvis

Franse Admiraalsvis, deze zijn groot, 30 – 40 cm
Adelaarsrog. 1 keer gezien 1,5 m breed, schitterend!
Papagaaivis: deze zitten hier heel veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten