zaterdag 19 mei 2012

Chaguaramas


Zaterdag 19 mei 2012:

Vandaag zagen we hier in Chaguaramas de mensen een potje cricket spelen. Deze van origine Engelse “sport” levert voor ons altijd verbazing op. We hebben 15 minuten naar het spel gekeken en we weten de essentiële zaken van deze teamsport nog niet:

 
Cricket


Ten eerste: Wie is bij wie, iedereen is in hetzelfde witte pakje. Het is 32 C in de schaduw en de spelers dragen lange broeken en sweaters met lange mouwen!

Ten tweede: Waar gaat het om, wat is het doel van elk team, hoe kun je winnen? Dit hebben we gezien: er staat aan twee kanten van het centrum van de bedrijvigheid een gammele houten constructie, die door iemand met een eind hout verdedigd wordt. Vervolgens gooit iemand een balletje met als ogenschijnlijk doel het zielige houten hekje te slopen. Na deze worp, raak of niet, begint er iemand te rennen, schijnbaar zonder doel/bestemming en de rest van de spelers, of liever gezegd “de aanwezigen op het speelveld”, kijken rustig toe, hoe deze persoon zich inspant. Het doel van de inspanning en het uiteindelijke resultaat is ons volstrekt onduidelijk. Er staan/wandelen zelfs personen bij met een hoed (geen petje maar écht een hoed) die aan dit “spel” meedoen!
Het totale gebeuren is niet opwindend en er gebeurt opmerkelijk weinig. In ieder geval is het woord sport volgens ons totaal niet van toepassing op dit tijdverdrijf. Aan de rand van het speelveld zitten een 20-tal toeschouwers. Wij kunnen niet geloven dat mensen door dit spel geboeid kunnen zijn. Geef ons dan maar de 10 km schaatsen.

Vanmiddag stond er gelukkig ook nog een échte sport op het programma namelijk voetbal. Om 14:30 uur plaatselijke tijd was het aanschuiven in de Feel Oh bar voor de finale van de Champions League, de finale tussen Chelsea en Bayern München. Een boeiende wedstrijd met Chelsea als onterechte winnaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten