woensdag 16 mei 2012

Chaguaramas, dinerparty op de “Carmen Sita”

Woensdag 16 mei 2012:

Positie Chaguaramas: 10°40.78' N 61°38.08 W
Het koude voorjaar in Nederland moet een uitzondering zijn, want de wetenschappers hier in Trinidad zijn er eindelijk in geslaagd om onweerlegbaar te bewijzen dat de aarde de laatste 100 jaar aan het opwarmen is. Ze hebben dit gedaan naar aanleiding van de populariteit van damesondergoed vanaf de 19de eeuw:


In de avond zijn we uitgenodigd voor een dinerparty op de “Carmen Sita”, de Noorse boot van Björn die we afgelopen donderdag ontmoet hebben op de muzikale Barbequeavond.
Het schip van Björn is indrukwekkend. Björn is nu 59 jaar oud en heeft in 1985 de vissersboot van zijn grootvader gekocht. Hij heeft dit houten schip van 17m uit 1912(!) omgebouwd tot zeiljacht. Hij heeft hier 12 jaar over gedaan. Het schip weegt nu 60 ton en is gebouwd met eiken spanten met mahonie romp. De tweemaster is een vlotte zeiler en heeft een dagrecord geklokt van 240 nm. Verder is de inrichting vakkundig, klassiek in mahonie uitgevoerd. Een paar mooie details: het kompas is nog van het originele schip uit 1912, het stuurwiel is van een vooroorlogse Noorse walvisvaarder en binnen tikt een klok uit een onderzeeboot uit de 2e wereldoorlog. Björn gaat de boot gebruiken als charterschip om inkomsten te genereren. Shermel wordt dan kok en gastvrouw aan boord. Shermel bereidde een perfecte maaltijd die bestond uit kippenpootjes, garnalen, roerbakgroenten en pasta, kortom: heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten