zaterdag 26 mei 2012

Store Bay: Snorkelen

Zaterdag 26 mei 2012:

Positie Store Bay: 11°09.49' N 60°50.48 W
Vandaag zijn we traditioneel de omgeving gaan verkennen. Het is hier in de omgeving redelijk toeristisch met dito souvenirkraampjes, snackbars, kroegen en restaurants. De meeste toeristen komen uit Duitsland (de Lidle heeft een vakantieaanbieding naar Tobago) en uit Engeland. Het klimaat is hier veel droger dan Trinidad. De bewolking kan over deze redelijk lage landtong makkelijk overwaaien, terwijl Trinidad met zijn heuvels de bewolking omhoogdrijft en vasthoudt. Hierdoor dus meer zon op Tobago.

Aan de kust, direct voor de ankerplek, ligt voor een hotel een golfbreker van basaltblokken. Dit om de badgasten van het hotel beschutting te geven voor de golven van de Caribische zee. ’s Middags gaan we snorkelen bij deze pier van basaltblokken, die maar 100 meter van de Rafiki verwijderd is, en we ontwaren een prachtig onderwater schouwspel! Er is al redelijk wat aangroei van koraal op dit vrij jonge kunstmatige rif en het krioelt van de mooie kleurrijke koraalvissen. Halverwege de pier zien we de op de bodem resten van een zeiljacht dat hier tijdens een storm op dit rif kapotgeslagen is. Triest voor de eigenaren van dit jacht maar heel leuk voor de snorkelaars.

Golfbreker voor hotel is een waar snorkelparadijs.

Bij terugkomst op de Rafiki controleert Loud voor de zekerheid nog even of ons anker al goed ingegraven is, zodat we verzekerd zijn van een goede houvast……

In de avond gaan we een hapje eten in een van de vele restaurants en nemen nog een afzakkertje in de Beach Bar, prachtig gelegen aan het strand direct voor de ankerplek. Hier ontmoeten we de Italiaan Davide, die net voor anker gegaan is. Hij is op weg naar Frans Guyana. Hij wil op de Maroni-rivier, de rivier op de grens tussen Frans-Guyana en Suriname, een jachthaven opzetten. Hij begint met de exploitatie van moorings en wat primitieve jachtactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten