dinsdag 8 mei 2012

Gaspar Grande

Dinsdag 8 mei 2012:

Positie Chaguaramas: 10°40.78' N 61°38.08 W
Ongeveer 1 mijl vanaf onze ankerbaai ligt het kleine eiland Gaspar Grande. Volgens de reisgids van T&T uit 2002 zou op dit eiland een jachthaven zijn en een groot resort waar huisjes verhuurd worden. Met onze dinghy zijn we op deze stralende dinsdag hier naar toe gevaren. Toen we aanmeerden in de haven zagen we totaal geen mensen. De haven en de omringende huizen waren verlaten.

Havenkantoor is al jaren gesloten. Op bord staat dat je eerst toestemming moet hebben van de eilandbewoners (die er nog wonen) om het eiland te betreden.

Het resort is groot met wel 100 huizen in verschillende groottes, van 1-kamer appartement tot villa’s. Een strand met waterglijbaan en zwembad, tennisbanen, restaurants etc. Maar het is compleet verlaten en we schatten, aan de hand van de verwaarlozing, dat het park al een paar jaar niet meer in gebruik is. We voelen ons als Will Smith in “I am legend”.

Deze weg is bijna overgenomen door het oerwoud.

Onbegrijpelijk dat dit luxe bungalowpark in deze paradijselijke omgeving gesloten is en het nu overgeleverd is aan de elementen en het oerwoud.

Verlaten strand met huisjes van het resort op de achtergrond.

Verlaten stoelen op het strand. Wij hebben hier nog heerlijk gesnorkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten