zaterdag 5 mei 2012

Chaguaramas, bamboebos en broodje Sharck

Zaterdag 5 mei 2012:

Positie Chaguaramas: 10°40.78' N 61°38.08 W
Elke morgen om 8:00 uur is er op kanaal 68 van de VHF radio een zogenaamd “netje”. Dit is een soort chat-café op de radio. Deze netjes ontstaan spontaan door een paar enthousiastelingen en het doel is om een communicatienetwerkje te hebben. Zo kunnen vragen gesteld worden door en aan “mede-cruisers”, worden zaken te koop aangeboden, ontvang je informatie over het weer en de georganiseerde activiteiten voor de komende dagen. Op deze Bevrijdingsdag zijn we met het netje meegegaan naar de jungle. We waren met een groep van ongeveer 20 personen waaronder 2 Britten, 2 Fransozen, 4 Hollanders en 12 (bejaarde) Amerikanen. Nu hebben de meeste volken in deze wereld wel een manier gevonden om respectvol oud te worden. Je gaat je in de meeste culturen gedragen naar je leeftijd. Amerikanen hebben dit totaal niet. De Amerikanen tijdens de jungletocht waren rond de 70 jaar oud maar liepen nog op Nikes (spreek uit Naikies), hadden vlotte haarbanden, mannen met lang haar, “snelle” Ray Ban zonnebrillen en veel te hippe sportkleding. Alsof we op stap waren met een groep Altzheimers die dachten dat ze pas 25 jaar oud waren en vergeten waren dat ze al 70 waren…

De tocht door het bamboebos was zeer indrukwekkend. Bamboe is familie van normaal gras en in dit bos krijg je door de vergelijkbare groeivorm van Bamboe met gras het idee dat je beland bent in de wereld van “Honey, I shrunk the kids”.



Bamboebos bij Macqueripe bay

Marlène in het bamboebos met op de achtergrond Rob van de Mary-Eliza.

Na de wandeltocht zijn we nog een specialiteit van Trinidad gaan eten, namelijk broodje Haai of zoals het hier heet: “Bake ’n Sharck”. Dit zijn stukken Haai die gepaneerd worden en daarna gefrituurd. Dit wordt geserveerd op een broodje met wat rauwkost en wat sausjes. Overigens is het lekker en Haai smaakt écht naar vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten