dinsdag 15 mei 2012

Port of Spain, zoo

Dinsdag 15 mei 2012:

Positie Chaguaramas: 10°40.78' N 61°38.08 W
Vandaag met de bus naar Port of Spain gegaan voor informatie over het eiland, informatie over de aanvraag van een visa voor Amerika en sightseeing. Door de week wordt een belangrijk gedeelte van het straatbeeld in Port of Spain bepaald door de schoolkinderen die hier verplicht een schooluniform dragen. Blijkbaar heeft niet alleen elke school, maar ook elke klas een eigen uniform want we zien heel veel verschillende combinaties.

Verschillende schooluniformen.

In het noorden van de stad komen langs een enorm groot modern gebouw. Na navraag hierover blijkt dit het theater van Port of Spain te zijn. Dit gebouw is buitensporig luxe, groot en dus duur. Waarschijnlijk een persoonsverheerlijking van een van de leden van de Trinidadiaanse politiek.

Theater Port of Spain.

Niet ver hier uit de buurt ligt hat stadspark met aan de rand luxe villa’s die nog stammen uit de bloeiperiode van de Engelse koloniale tijd, 1900 – 1935. We zien prachtige gebouwen, de meeste met veel achterstallig onderhoud.


Huizen gebouwd in de periode van 1900-1910.

Iets ten noorden van het park is de dierentuin. Het grootste verschil van deze dierentuin met dierentuinen in Nederland is dat nagenoeg alle dieren in deze dierentuin hier ook in het wild voorkomen. Het is een mooie, niet al te grote, goed onderhouden dierentuin. De vogels die hier vrij rondvliegen zijn trouwens vergelijkbaar mooi dan diegene die in gevangenschap zijn te bewonderen. We zien bijvoorbeeld in de bloemenperken in de dierentuin twee heel mooie kolibries…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten