vrijdag 25 mei 2012

Van La Vache Bay (Trinidad) naar Store Bay (Tobago)

Vrijdag 25 mei 2012:

Positie Store Bay: 11°09.49' N 60°50.48 W
Op vrijdagmorgen vertrekken we vroeg naar Tobago. De tocht van La Vache bay naar Tobago is niet bezeild. De hele route is pal wind-in (de NO passaatwind) en nog stroom tegen op de koop toe, motoren dus, ploffen in het jargon. De afstand van La Vache bay tot Tobago is 45 nm. Tegen het einde van de middag gaan we voor anker in Store Bay, iets zuidelijk van Pigeon Point en het bekende Buccoo Reef. 

Er liggen hier een 8-tal jachten voor anker en we zien weer een bekende van ons, het Engelse jacht “Cape”. Het wereldje van de zeilers is écht klein. We hebben de “Cape” met als schipper Dave ontmoet in Gambia in januari. Dave en Sarah komen meteen even gedag zeggen en helaas gaan ze morgenvroeg verder naar Bequia. We zullen hun zeker een dezer dagen weer treffen.

We hebben via een zwak signaal “een beetje” internet aan boord, niet snel maar voor een beetje beperkt surfen en e-mail voldoende.

Vanuit de ankerplaats kijken we uit over een heus Bounty-strand met dito palmbomen. Het water is blauwgroen en kristalhelder.

Strand gezien vanaf onze ankerplaats

Geen opmerkingen:

Een reactie posten