zaterdag 12 mei 2012

Chaguaramas, kaaimannen

Zaterdag 12 mei 2012:

Positie Chaguaramas: 10°40.78' N 61°38.08 W
Vandaag zijn we vanaf de haven richting het dorp/stadje Chaguaramas gelopen. Chaguaramas is de westelijke punt van Trinidad en betekent “palmen”. In de 2e wereldoorlog werd dit gedeelte van Trinidad uitgeleend aan de Verenigde Staten voor de bouw van een marinebasis. Het gebied is vanaf 1963 weer onder gezag van T&T.
Onderweg passeren we de marinebasis van Trinidad. De doorgaande weg langs deze basis is afgesloten voor verkeer, maar wij kunnen zonder problemen doorlopen. Bij de basis is een groot evenement gaande. Manschappen van verschillende legeronderdelen staan netjes in hun zondagse uniform in de houding op een groot afgesloten terrein op de basis. Bij de diverse chique partytenten (ala Neptunes) zijn hoogwaardigheidsbekleders met hun echtgenotes (dames in het lang) aan het borrelen. Op het terrein worden met de troepen verschillende exercities uitgevoerd, het lijkt op een soort machtsoverdracht. Wanneer we weer verder lopen komt ons een colonne met geblindeerde SUV’s tegemoet, voorafgegaan door twee motoragenten. In een van deze auto’s zit blijkbaar een belangrijk persoon en blijkbaar vertrouwen ze ons niet (waarschijnlijk Marlène niet met haar verdachte rugzak). Een deur van een van de SUV’s gaat tijdens het rijden open en een tot de tanden gewapende commando volgt ons met een gespannen blik en met een UZI in de aanslag. We lopen zonder verdachte bewegingen verder…

Verderop lopen we via het strand terug naar de openbare weg langs een klein riviertje. We zien wat bewegen in het water en zien twee Kaaimannen van ongeveer 1,5 meter langzaam wegzwemmen.
Helaas hebben we de camera niet meegenomen, dus is er geen beeldmateriaal van bovenstaande gebeurtenissen.

‘s Avonds is er een afscheidsborrel van Rob en Jacqueline. Dit wordt gedaan met een typisch Trinidoriaanse traditie namelijk met een heerlijke broodje “Bake ’n Sharck” en een pilsje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten