woensdag 28 mei 2014

Port Morant (Jamaica), warmwaterbronnen Bath

Woensdag 28 mei 2014

Positie Port Morant: 17°53.111' N 76°19.041 W
Vanaf de ankerbaai hebben we mooi zicht op de Bue Mountains, het gebergte van Jamaica. Aan de voet van dit gebergte ligt het dorpje Bath. Het ontstaan van Bath is te danken aan een warmwater bron, waardoor hier een kuuroord ontstaan is.
We bezoeken in dit kleine dorp eerst de botanische tuin. Deze is weliswaar meer dan 200 jaar oud maar heeft wel veel betere tijden gekend.

Vele ontzettend oude, hoge, grote en dikke bomen in de botanische tuin.

We maken vervolgens een prachtige wandeling door het regenwoud naar de warmwater bronnen.

Het kerkhof. Je moet goed kijken waar de grafstenen liggen. Alles is overwoekerd.

Kleurrijke bed & breakfast.

Bij de oorsprong van de bronnen is een kuurhotel gevestigd maar bezoekers kunnen ook te voet naar de bronnen toe. Bij de bronnen worden massages aangeboden die, in combinatie met dit heilzame water, verlichting geven voor alle ongemakken die je onder de leden kunt hebben. Dit wordt in ieder geval door de masseuses beweerd.
Zoals met zoveel zaken hier op Jamaica wordt ook deze trekpleister knullig en amateuristisch gebruikt. Het toegangspad is vervallen. Als je al een gezond gestel hebt dan heb je een groot risico dat je na voltooiing van dit tochtje toch nog een massagebehandeling nodig hebt. Aan de andere kant maken ze potentiele klanten ook blij met een dooie mus. Als je een behandeling aan je gestel nodig hebt, kun je er over dit moeilijk begaanbare klauterpad niet komen….

Op de achtergrond een oude man, die door een begeleider het pad op geduwd wordt.

Weinig toeristen, maar met name bewoners van Jamaica in het heilige water.

Daarbij komt ook nog dat niemand van de aanwezigen hier zich geroepen voelt om iets in een prullenbak te gooien of überhaupt iets op te ruimen. De bedding van het riviertje ligt derhalve bezaaid met troep.We volgen de rivier na de warmwaterbronnen nog verder en dan wordt de natuur weer overdonderend mooi. Wat is regenwoud toch betoverend mooi!

Enorm hoge en dikke bamboe.

Beekjes met zeer helder water stroomt richting badplaats en kuurhotel.
 

De parapluplant staat hier overal in het wild. In vroegere jaren was deze plant erg populair en wilde iedereen een stekje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten