woensdag 14 mei 2014

Pedro Bay (Jamaica), wandeling rotspunt

Woensdag 14 mei 201

Positie Pedro Bay: 17°51.835' N 77°44.526 W
Pedro Bay is heel pittoresk. Er zijn wat vissersboten op het strand en in het zuiden van de baai begint een rotsachtige kust. We gaan aan land en we vinden een kleine supermarkt en ook kunnen we wat groenten kopen bij een plaatselijke boer. We kopen oa een bevroren kippetje in de supermarkt. Eindelijk eten we weer eens vlees na een week uitsluitend vis. De gevangen koningsmacreel was weliswaar lekker, maar was ook veel groter als gedacht. We hebben hier 4 dagen uitgebreid van kunnen eten, zowel lunch, voorgerecht als hoofdgerecht.

In het dorp maken verscheidene mensen kooien waarmee vis gevangen wordt.

We maken vervolgens een wandeling door de rotsachtige kust. Het is in dit gedeelte van Jamaica veel droger als in het noorden. Alles is vrij dor en hier aan de kust is het begroeid met palmen en cactussen, het lijkt op het landschap van Curaçao.
Plaatselijke bevolking zit op de laatste grote rotsblok te vissen.

Rotsachtig paadje wordt dus veelvuldig gebruikt door de vissers.


Als we terugkomen op het strand komen we in contact met de Amerikaanse toeriste Jill. Zij is met een vriendin op vakantie en heeft een appartement gehuurd hier direct aan het strand. Zij is kunstenares en blijkbaar ook spiritueel. Het is vandaag volle maan en dit moet gevierd worden met een “full moon party” op het strand, compleet met kampvuur. ’s Avond gaan we, gewapend met wat rum en cola, samen met de Amerikaanse vrouwen de maan vereren.

Mooi kampvuur. Voor de temperatuur was het niet nodig.
Het zorgde wel voor een gezellige sfeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten