zondag 18 mei 2014

Alligator reef – Carlisle Bay (Jamaica)

Zondag 18 mei 2014

Positie Carlisle Bay: 17°45.978' N 77°16.448 W
Vandaag laveren we naar een ankerplek voor het vissersdorpje Carlisle. Rond de middag worden we nog een poosje vergezeld door een eenzame dolfijn. De kust in dit gedeelte van Jamaica is weliswaar groen maar erg steil en ruig. We zien geen woningen in het bebost gebied. Ook op het water is het rustig op deze zondag, we komen geen andere boot tegen.

In de middag krijgt Loud weer beet en hij haalt weer een nieuw merk vis binnen. Dit keer gaan we culinair genieten van een Spaanse Makreel. De Wahoo, Konings Makreel en de Spaanse Makreel lijken veel op elkaar. Deze laatste soort is te herkennen aan de stippen op zijn lijf. Dit visje is 65 cm lang en weegt 2 kg.



Aan het einde van de middag gaan we voor anker voor het strand van het vissersdorpje Carlisle. Het dorp en strand ziet er rommelig uit. Nadat we tegen zonsondergang bezoek krijgen van een shabby uitziende rastaman met zijn vriend die, nadat ze met een aftands bootje naar ons toe zijn geroeid, zeuren voor een aalmoes, besluiten we dat het beter is dat we hier morgen niet aan land gaan maar verder oost zeilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten