woensdag 7 mei 2014

Belmont (Jamaica), sushi eten

Woensdag 7 mei 2014

Positie Belmont: 18°09.400' N 78°01.978 W
We liggen voor anker bij een villa die verhuurd wordt. Uit de verhalen van het bezoek van de Sagitta aan deze baai, lezen we dat vorig jaar Judie Foster deze villa voor een vakantie afgehuurd had. Er zijn nu twee gasten in de villa en we tellen 4 personen voor de bediening (butlers, kok en kamermeisje). Als we met de dinghy komen, informeren we of we deze hier bij de villa mogen achterlaten voor een wandeling. Het personeel heeft er geen moeite mee, maar het management van de villa-verhuur heeft dit verboden, helaas.


De mooie villa met het overdekt terras in zee, waar de 2 gasten de hele dag bediend worden.

We meren de dinghy even later keurig af aan de steiger, waar ook de politie-boot is afgemeerd. Hoe veilig wil je het hebben! Via een klein terrein, wat gebruikt wordt door de plaatselijke vissers, komen we op de doorgaande weg. Dit gedeelte van Jamaica is opvallend mooier als wat we tot nu toe gezien hebben. Nette huisjes, mooie omgeving en hele gemoedelijke en vriendelijke mensen. We lopen naar Belmont en doen wat inkopen.
 

Legalizeren van Marihuana is hot. Kranten staan er vol van en we zien diverse leuzen op borden.

Veel zware vrachtwagens rijden door het dorp. De meeste toeteren en zwaaien nog even als ze je passeren.

Failliet resort of resort in aanbouw??? Wel een mooie locatie.

Waarschijnlijk een deel van oude steigers.



Aan het einde van de middag gaat Loud in de kombuis aan de slag en komt even later naar boven met een heerlijk maaltje van verschillende soorten sushi. Ondertussen hebben we al bijna de helft van de tonijn rauw opgegeten… 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten