donderdag 29 mei 2014

Port Morant (Jamaica), bevoorrading voor vertrek

Donderdag 29 mei 2014

Positie Port Morant: 17°53.111' N 76°19.041 W
We bunkeren de Rafiki met verse groenten, fruit en kip.

Ik moet even meelopen naar de tuin en de ananas, bananen en plantanes worden voor ons geoogst. Verser kan niet.

Broodvrucht, wordt hier vaak gegeten in plaats van aardappelen. Het blad van deze boom is zo mooi.

We hebben de dieseltanks vol en we hebben nog 50 liter in jerrycans. De veiligheidsmiddelen zijn gecontroleerd en het lopend wand is geïnspecteerd. Volgens de gribfiles is het weerbeeld stabiel over de volgende 7 dagen. Vanmorgen is een ambtenaar van de douane voor ons vanuit Kingston gekomen om de Rafiki internationaal uit te klaren. Kortom: we zijn klaar om te vertrekken. Als laatste klusje maakt Loud met een plamuurmes de onderkant van de boot nog schoon en we nemen afscheid van “onze jongens” in de kazerne op de kant. Het was een super veilig en bovenal gastvrij verblijf aan de steiger hier in Boden.

Morgen gaan we met weemoed Jamaica verlaten en zetten we koers richting Curaçao met waarschijnlijk een tussenstop in Haïti en/of de Dominicaanse Republiek. Wanneer we daar zullen aankomen is niet bekend, aangezien we de wind en de stroming tegen hebben. Zullen we kunnen zeilen, kruisend (dat verlengt de afstand behoorlijk), of is de stroming toch te sterk en moeten we de motor bijzetten? Dus we houden het nog even spannend waar en wanneer we aankomen. En trouwens, de ervaren bloglezer weet onderhand wel hoe betrouwbaar de planning van de Rafiki is, toch?

We zullen de komende dagen wat laten horen over het blog via de SSB radio, dus zonder foto’s en natuurlijk geen bericht op facebook.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten