vrijdag 23 mei 2014

Port Morant (Jamaica), barbecue met coastguard

Vrijdag 23 mei 2014

Positie Port Morant: 17°53.111' N 76°19.041 W
De kustwacht heeft ons gevraagd om dichter bij de kustwachtpost te komen ankeren, omdat we voor het uitklaren nog bezoek krijgen van immigratie en de douane.
Als we voor anker liggen voor het hoofdgebouw van de voormalige jachthaven, moet Loud nogmaals de papieren laten zien. Vandaag waren er andere mensen dan gisteren. Tijdens het invullen van de formulieren worden we uitgenodigd voor de barbecue. Ook geven ze aan dat we aan de steiger mogen liggen. Er is verder toch niemand. We eten een heerlijke kip van de barbecue, geit-curry en rijst. De mannen zijn super vriendelijk en we hebben een leuke middag.

Overdekt terras met tv en bankjes.


We liggen mooi aan onze privé-steiger.
We hebben vanaf Montego Bay geen andere zeilers meer gezien.
 
In de bijgebouwen van de voormalige jachthaven is de kustwacht en de marine-politie gestationeerd. Overdag zijn hier minimaal 14 personen aan het werk, ’s nachts hebben drie personen dienst (twee gewapende personen van de kustwacht en één persoon van de marine-politie). We liggen dus super veilig aan de steiger.

Op het einde van de middag kunnen we meeliften naar Morant Bay, waar we wat inkopen doen. We komen vervolgens met de route-taxi terug. De mensen in deze omgeving zijn heel hartelijk en vriendelijk en we liggen in een prachtige baai met uitzicht op de Blue Moutains, de berggroep van Jamaica waar koffie verbouwd wordt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten