vrijdag 16 mei 2014

Pedro Bay – Alligator reef (Jamaica)

Vrijdag 16 mei 2014

Positie alligator reef: 17°48.694' N 77°32.164 W
In de morgen trekken we het anker weer uit de grond en we proberen weer eens een keer te zeilen. De oostelijke richting is niet bezeild en we gaan dus braaf kruisen. We hebben een mooie wind van ongeveer 20 knopen (4-5 bf) en we hebben de stroming (en natuurlijk de golven) tegen, we maken bijna het dubbele aantal mijlen ten opzichte van de directe afstand. Maar het maakt niet uit, het is een mooie dag en het is een lekker zeiltochtje.

En we vangen weer een vis, worden we nu echt experts? Loud vangt weer een tonijn, maar dit keer ook weer een nieuw merk. Na weer wat zoekwerk blijkt dat we een “Little Tunny” gevangen hebben.


De vijf punten zijn kenmerkend voor de Little Tunny.
 
We gaan aan het einde van de middag quasi in het midden van de zee voor anker. We liggen in de beschutting van “Alligator Reef”, een koraalrif ongeveer 3 NM (5 km) uit de kust van zuid Jamaica. We liggen nu dan wel als het ware in het midden in de Caribische zee voor anker, toch liggen we veel rustiger als in de beschutte baai van Great Pedro. Het rif breekt alle golfslag en we liggen zo vast als een huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten