vrijdag 5 mei 2023

Waterval Daniels Bay, Nuku Hiva, Frans Polynesië

Donderdag 30 maart 2023 tot en met zaterdag 1 april 2023

Positie Daniels Bay: 08°56.656 Z /140°09.860 W
Daniels Bay ligt op een kleine 5 nm van Taiohae en ook deze baai gaat de Rafiki en de Kobel bezoeken. Deze baai is samen met onze "aankomstbaai" Fatu Hiva zeker een van de mooiste ankerbaaien die we ooit bezocht hebben. De steile berg- en rotsformaties in combinatie met de tropische begroeiing en pittoreske stranden maken een paradijselijke indruk. Een echt kippenvel-moment op het moment dat we deze baai invaren. Maar daarmee is de koek nog niet op. We gaan samen met de Kobeltjes op pad naar de beroemde waterval hier in de baai. De wandeling is er ook eentje om bij de hoogtepunten van de Rafiki opgenomen te worden. Een prachtige natuur en nog veel oude ruïnes van bouwsels uit de tijd vóór de Franse kolonisatie. In de tijd vóór de kolonisatie van Frankrijk, dus voor 1850 woonden er circa 30.000 Polynesiërs in dit dal! Maar met name door de enorme sterfte van de Polynesiërs aan de door de Europeanen geïmporteerde ziektes zoals pokken en mazelen zijn er nu nog maar 50 inwoners van over. Dit lage aantal heeft ook een moderne achtergrond. Je kunt dit dal niet via de weg bereiken en dus ligt dit dal erg geïsoleerd en is het voor permanente bewoning niet populair.

Aan de ene kant de baai, aan de andere kant een klein riviertje (op de foto is het eb), 
en op de achtergrond de enorme bergen.

Bij één van de weinige huizen die er staan, worden kokosnoten gedroogd.

Mooie uitzicht onderweg.

Aan het einde van het pad naar de waterval lopen we door een prachtige bergkloof waarvan de aanblik zo uit een van de de scenes van "Avatar" zou kunnen zijn: adembenemend mooi, we zijn aangekomen op Pandorra! Het pad eindigt bij de waterpoel aan de voet van de waterval (die we dan nog niet kunnen zien).
En dan loop je plotseling tussen allemaal hoge bergen. 
En je blijft maar naar boven kijken en fotograferen.



De foto's zijn al mooi, maar in het echt is het onwerkelijk mooi.

We maken met z'n allen een frisse duik in de poel, en na wat klauterwerk in deze poel, zwemmen we door een schitterende grotachtige kloof naar de voet van de waterval. Nou ja waterval, het is echt niet meer dan een naar beneden klaterende waterlekkage. Maar toch kan dit de pret geheel niet drukken. Een super wandeling in een fantastische setting!!!!!!

En dan zwemmen we met aan alle kanten hoge rotspartijen.

Daniels Bay is als ankerplek en wandeling naar de waterval misschien wel het mooiste wat we tijdens de hele reis van 11 jaar gezien hebben!

De ingang van deze baai, gezien vanaf het strand.

Vanuit de Rafiki een foto richting waterval.

2 opmerkingen:

  1. Geweldige natuur die jullie te zien krijgen. En prachtige verhalen. Nog veel plezier daar en geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan niet meer zeggen dan GEWELDIG!

    BeantwoordenVerwijderen