zondag 2 oktober 2011

Zaterdag 1 oktober: Aveiro


Het is warm in Sao Jacinto, 30 graden, het water is nog steeds koud, niet zwemmen dus. Aveiro is een vrij grote zeehaven en er komen regelmatig grote zeeschepen voorbij. We besluiten vandaag om Aveiro onveilig te maken. We moeten hiervoor een veerboot en vervolgens een bus nemen. Aveiro centrum valt meteen op, de huisjes aan een gracht maken een Hollandse indruk en er zijn bootjes in het kanaal die uit Venetië lijken te komen. Deze bootjes zijn voor rondvaarten door de grachten. Bij navraag bleken er maar twee grachten door de stad te lopen. En wie gedurende een rondvaart een gondelier verwacht komt ook bedrogen uit, deze is blijkbaar ontslagen en is opgevolgd door een 10pk buitenboordmotor.


Bij de toeristeninfo vraagt Marcel, die een aardig woordje Spaans spreekt, ook nog naar een tandarts. Bij mij is gisteren namelijk een kroon afgebroken en deze moet weer op zijn plaats geplakt worden. Na veel zoeken hebben we in een privé kliniek eindelijk een tandarts gevonden, even plakken en klaar.
’s Avonds met Marlène naar het feest. De plaatselijk Jan Smit met band is uit de kast gehaald om het feest op te luisteren. Iedereen feest hier mee, de leeftijd varieert van 4 tot 85 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten