maandag 24 oktober 2011

Porto Santo eilandtour

Zondag 23 oktober 2011:

Positie: 33°03'41.60" N  16°18'58.24" W

Een tour over het eiland staat op het programma van vanmorgen. Porto Santa telt 4500 inwoners (zoveel als de voormalige gemeente Kessel) en alle mannen hebben blijkbaar een jachtgeweer en een hond. Op deze zondagmorgen worden alle wilde dieren groter als een muis uitgemoord. Overal in het heuvellandschap staan auto’s met een aanhanger voor de hond geparkeerd. De hond is nodig om het kleine wild echt kansloos te maken.
Porto Santo is in oktober geheel dor. De heuvels zijn ingekerfd door erosie van regenwater. De kleuren van de rotsen en zand zijn fenomenaal en je waant je op een verre planeet. Het is een klein eiland en zeker de moeite waard.



We zijn nog naar de supermarkt gereden om nog wat zware inkopen (water, cola, melk etc.) te doen met de auto. Ik had al 3 maanden geen auto meer gereden….
In de middag komen we Paul en Catharine tegen van de Kaiha, de boot die 1 dag later uit Sines vertrok i.v.m. een motoronderdeel. Zij zijn door dezelfde reden als ons ook naar Porto Santo uitgeweken. Vanavond gaan we even op hun boot bijpraten. De “world cruisers”-wereld is blijkbaar een kleine wereld.
’s Avonds werden we geconfronteerd met weer een enorme domper op deze reis. Voor de tweede keer in 3 maanden hebben we een regenbui gehad, zeer frustrerend.
Morgen blijven we nog zeker in Porto Santo om deze teleurstelling te verwerken.

1 opmerking:

  1. Beste travellers,

    Veel plezier op de Canarische eilanden straks. Wij hebben daar twee weken geleden genoten van zalig weer. 35 graden in de schaduw. Tip van de toerist: Tenerife is gegarandeerd voor dolfijnen.

    Groeten, Tim en Simone

    BeantwoordenVerwijderen