zondag 30 oktober 2011

Isla Graciosa: Caleta del Sebo

Zaterdag 29 oktober 2011:

Positie: 29°13'10.75" N  13°32'26.01" W
Het is vandaag bewolkt en een beetje een trieste dag en dat betekend: klussen aan de Rafiki. Het kluslijstje wordt te voorschijn getoverd en we houden ons tot 14:00 uur bezig. Dan geen we verder het eiland verkennen.
Na terugkomst op de boot worden we door een naburige Duitser op de hoogte gebracht dat er elke avond een happy hour is op het strand. Hier zijn we ook naar toe gegaan. We hebben met een aantal zeilers leuk gekletst. Helaas was een Engelsman op het idee gekomen om een fles Schotse whisky mee te nemen. Ik met mijn nieuwe kompaan Christian uit Kiel ontpopten zich als liefhebbers van dit “Devils water”. Tijdens de borrel zwelden de golven sterk aan. Surfers waren bezig deze hoge golven te berijden. Toen het tijd werd terug te gaan naar de boot hebben we een moment tussen twee golven gekozen om het strand te verlaten. Helaas was deze inschatting niet juist: een hoge golf pakte de digny met ons erin op, en kantelde deze en we werden terug, onder de digny op het strand gekwakt. Natuurlijk was dit volgens Marlene niet de schuld van de hoge golven maar van de whisky… alles nat en vol zand. Ook de buitenboordmotor doet het niet meer, deze is onder water geweest. Morgen maar eens goed schoonmaken samen met Steve. Morgen gaan we naar het zuiden van Lanzarote naar de Innamorata van Steve en Carol, een weerzien na twee weken.

Portugal: de samenvatting:Vino Verde, obrigado, zwart/wit marmeren straten, EU-subsidies, ruige kusten, port, dolfijnen, lekker eten, overal rommel, geep, tegeltjes aan de muur, Ronaldo, bureaucratie, knusse restaurantjes, oude vrouwtjes in het zwart, hoge zeeën in havens en schapenleren sloffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten