zaterdag 8 oktober 2011

Vrijdag 7 oktober Lissabon

Lissabon staat op het programma. We hebben nog veel wind maar we zijn toch met gevaar voor eigen leven naar de kant gevaren met de dinghy.
Lissabon is een moderne stad en heeft best een mooie, verzorgde uitstraling. Wanneer je vanuit Cascais met de trein naar Lissabon gaat waan je je op een gegeven moment in San Francisco want opeens doemt de “Golden Gate Bridge” op. Het is echter een imposante brug die gekopieerd is van zijn Californische voorbeeld. Verder een vleugje Rio de Janeiro omdat op een heuvel ook een groot beeld van Christus staat dat over de stad waakt.


Er zijn metrolijnen, en de stad is makkelijk te bereizen. Geen echte grote bezienswaardigheden maar het totale plaatje van oude wijken en imposante gevels geven de stad een mooie sfeer en is daarom meer als de moeite waard. Naar onze smaak veel meer uitstraling dan Porto. Waarschijnlijk gaan we nog een dagje terug naar deze stad, een dag is te weinig.



1 opmerking:

  1. Hallo Marlene en Loud. Eindelijk de tijd gevonden om eens uitgebreid van jullie reisverhaal so far te genieten. Als antwoord op een vraag in het begin van de reis, kan ik je Vaseline aanbevelen als smeerseltje op gevoelige plekken. Heeft me tijdens mijn wandeltochten altijd goed geholpen.
    groetjes en goede vaart. Marion Binneveld

    BeantwoordenVerwijderen