vrijdag 28 oktober 2011

De overtocht van Porto Santo naar de Canarische eilanden (Isla Graciosa, Lanzarote), 272 nm

Dinsdag 25 tm donderdag 27 oktober 2011:

Positie Isla Graciosa: Positie: 29°13'10.75" N  13°32'26.01" W
Dinsdag 25 oktober 2011:’s Morgens blog bijgewerkt en informatie opgevraagd voor het eiland Selvagem. Later in de middag zijn we vertrokken naar de Canarische eilanden. Via de korte golfradio blijven we in contact met de Kahia. Er staat een stevige wind en iets na zonsondergang komt een groepje dolfijnen even naast de boot, heel leuk en apart, slapen die beesten nooit?
Woensdag 26 oktober 2011:
Het is de hele nacht stevig blijven waaien en we besluiten de Selvagem eilanden letterlijk rechts te laten liggen: de eilandengroep is met deze wind niet bezeild, we willen in deze wind niet ankeren én we zullen in de nacht aankomen en dat lijkt ons niet veilig tussen de riffen. De koers richting Gran Canaria en Tenerife is ook moeilijk te houden, te scherp in de wind. De wind zou verder naar west en noordwest krimpen maar daar merken we weinig van. In de avond besluiten we de koers te verleggen naar iets meer oost: Lanzarote, ook geen straf!

Donderdag 27 oktober 2011:Door de gewijzigde koers is de nacht prachtig bezeild, een vrij vlakke zee en een mooie wind waardoor we 6 – 7 knopen kunnen halen. In de vroege morgen hebben we zelfs moeten uitwijken voor een vissersboot, het eerste verkeer in twee dagen.
We hebben contact gehad met de Kahia en zij zeilen door naar Tenerife. In de loop van de morgen doemen de heuvels van Lanzarote al op en om 16:00 uur gaan we voor anker ten zuiden van het eiland Isla Graciosa een knus eilandje ten noorden van Lanzarote. De invaart, een vaarwater tussen Lanzarote en Isla Graciosa staat bekend voor de walvissen. Wij op de uitkijk..maar nee dus, helaas. Zelfs voor deze kust geen dolfijn te verkennen.
De baai is heel mooi met een “eigen” strand en beschut tegen de Sirocco, de noordoosten wind die hier meestal waait. De baai is wel populair, we liggen niet alleen, 15 andere soortgenoten liggen bij ons. Hier de nationaliteiten van deze zeilers: UK: 1, Belg: 1, Zweden: 4, Duits: 3, Spanje: 1, Frankrijk: 1, Nederland 2, Australië (!): 3. Een behoorlijk groepje we zijn dus niet bepaald eenzaam. Het is half bewolkt maar toch nog 25 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten