zaterdag 29 oktober 2011

Isla Graciosa: Caleta del Sebo

Vrijdag 28 oktober 2011:
Positie: 29°13'10.75" N  13°32'26.01" W
’s morgens eerst bijgekomen van de tocht, ’s middags naar Caleta del Sabo, het dorp op het eiland zonder verharde wegen.

We hoeven de dinghy niet af te sluiten of iets dergelijks, er zijn naar deze baai geen wegen, je kunt er nergens mee naar toe. Vanaf de baai is het ongeveer 3 km lopen naar het dorp en de jachthaven. Er zijn een aantal vakantieappartementen en zelfs een camping voor backpackers. Op deze camping (zonder voorzieningen) staan een aantal puttentjes. Verder heeft het dorp een strand van 20 m met palmboom. Is het dorp knus? Nee, het heeft iets geforceerd, de straten onverhard en dus stoffig en er ligt overal rommel. Iedere eilandbewoner heeft een jeep.

De droogte schreeuwt van het eiland af. We zien ook enkele meerkleurige vogeltjes maar het merk is ons onbekend. Het lijkt meer op een prairie, elk moment verwacht je een groep indianen in een vuurgevecht met John Wayne…

1 opmerking:

  1. Hallo Marléne en Loud. Het eerste kwartaal zit er bijna op. Ongelooflijk wat jullie allemaal al mee hebben gemaakt. En dan moet het grote werk nog beginnen:-) Hebben jullie ook een e-mail adres?
    Groet uit Velden, Sjaak Schatorjé

    BeantwoordenVerwijderen